Τι εννοούμε όταν λέμε “σίγουρα στοιχήματα”

Δημοσιεύθηκε: 16 Νοέ 19 00:00 Κατηγορία: Θεωρία Στοιχήματος
sigoura-stoiximata

Υπάρχει τρόπος να έχω σίγουρο κέρδος;

Οι αποδόσεις μιας εταιρίας στοιχήματος για έναν αγώνα (ας αρκεστούμε στα απλά ενδεχόμενα δηλ. 1-2-Χ) είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατο για έναν παίκτη να έχει σίγουρο κέρδος. Τι σημαίνει σίγουρο κέρδος ή σίγουρα στοιχήματα; Μα φυσικά το να ποντάρουμε και στα 3 σημεία! Δεν υπάρχει περίπτωση, με οποιαδήποτε χρήση ποσών στα τρία σημεία 1-2-Χ, να κερδίσετε. Ο λόγος είναι γνωστός και ονομάζεται γκανιότα: ο bookmaker δίνει τέτοιο μοίρασμα στις αποδόσεις 1-2-Χ ώστε να είναι καλυμμένος και να βγάζει και κάποιο κέρδος.

Καθημερινή ενημέρωση των σημείων μας και στο instagram 

 

Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν όμως πολύ καλά οτι μπορεί να παρατηρηθούν σημαντικές διαφορές στις αποδόσεις ενός αγώνα ανάμεσα στις διάφορες εταιρίες στοιχημάτων. Προσέξτε: Το ότι είναι αδύνατο το σίγουρο κέρδος σε έναν αγώνα από έναν Bookmaker δεν σημαίνει ότι το σίγουρο κέρδος είναι γενικά αδύνατο! Διότι δεν είναι ανάγκη να ποντάρετε και το 1 και το 2 και το Χ στον ίδιο bookmaker. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Εαν αναζητήσουμε τις καλύτερες αποδόσεις των 1-2-Χ στις διάφορες εταιρίες, υπάρχει περίπτωση (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) να έχουμε κέρδος για κάθε έκβαση του αγώνα. Τότε θα πρέπει να ποντάρουμε τα 1-2-Χ σε διαφορετικές εταιρίες.

Εστω λοιπόν ότι για έναν αγώνα ισχύει ο πίνακας

 

1

Χ

2

Εταιρία Α

3.75

3.25

1.80

Εταιρία Β

5.50

2.55

1.90

Εταιρία Γ

3.80

2.60

2.00

Εταιρία Δ

4.50

2.70

1.80

Ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς: Εάν έρθει το παιχνίδι 1, τότε ποντάροντας στην εταιρία Β έχουμε απόδοση 5.50. Για να κερδίσουμε 100 ευρώ θα πρέπει να ποντάρουμε 100/5.5 = 18.19 ευρώ. Αντίστοιχα, κέρδος 100 ευρώ στο Χ της εταιρίας Α σημαίνει ποντάρισμα 30.77 ευρώ, ενώ κέρδος 100 ευρώ στο 2 της εταιρίας Γ σημαίνει ποντάρισμα 50 ευρώ. Αρα για να κερδίσουμε σίγουρα 100 ευρώ πρέπει να ποντάρουμε συνολικά 18.19 +30.77+50= 98.96 ευρώ! Το ότι με 98.96 ευρώ κερδίζουμε 100 σημαίνει σίγουρο κέρδος 1.05 στα 100.

Αφού είδαμε ένα παράδειγμα για σίγουρα στοιχήματα ας τονίσουμε τα εξής:

  • Ένα σίγουρο στοίχημα δίνει μικρή, αλλά σίγουρη απόδοση

  • Δεν προκύπτει σίγουρο στοίχημα σε κάθε αγώνα, μόνο σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις

  • Ένα σίγουρο στοίχημα προϋποθέτει εγγραφή σε τουλάχιστον 3 bookmakers που δέχονται μονά παιχνίδια

  • Στη μικρή απόδοση θα πρέπει να μην ξεχάσετε να υπολογίσετε και τα έξοδα/προμήθειες/φόρους (αν υπάρχουν)

 

Οι 5 κανόνες

Έχοντας γνωρίσει λοιπόν καλά τα σίγουρα στοιχήματα και τους διαφορετικούς τύπους αυτών θα αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιους χρυσούς κανόνες για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το θέμα. Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στα παρακάτω:

 

1) Ταχύτητα

Τα σίγουρα στοιχήματα απαιτούν καθαρό μυαλό και ταχύτητα. Είναι πιο πολύπλοκα από ένα απλό στοίχημα αλλά το κέρδος είναι σίγουρο. Προφανώς ένα σίγουρο στοίχημα δύο σημείων όπως στο basketball ή tennis όπου έχουμε τις επιλογές 1 ή 2 ή στο OV/UN είναι πιο εύκολη διαδικασία από ένα τριών σημείων (1,2,Χ).

Η Ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο και καλύτερα να έχετε υπολογιστή με γρήγορη σύνδεση. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε ήδη ανοιγμένα τα παράθυρα, ένα σε κάθε book, με τα πεδία (ποσό κ.λ.π) συμπληρωμένα ώστε τα δύο ή τρία πονταρίσματα να γίνουν άμεσα. Πολλοί προτιμούν να ξεκινήσουν δίνοντας πρώτα το μεγαλύτερο ποντάρισμα και μετά τα μικρότερα.

Πάντως με δύο τρεις γρήγορες κινήσεις πρέπει να ποντάρετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν παίζετε με back/lay όπου οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Εννοείται ότι πάντα θα ενημερώνεστε από το επίσημο site της κάθε εταιρίας για τις πιο πρόσφατες τιμές.

 

2) Διαδικαστικά

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα διαδικαστικά. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι ήδη ανοιγμένος και να έχει το απαιτούμενο ποσό. Ποτέ μα ποτέ μη περιμένετε να κάνετε κατάθεση κατά τη διάρκεια πονταρισμάτων σε σίγουρα στοιχήματα. Άλλωστε κατάθεση ή ανάληψη για κέρδος από σίγουρο στοίχημα μόνο είναι ασύμφορη. Τα πονταρίσματα σε σίγουρα στοιχήματα απαιτούν σύντομες κινήσεις και πρέπει να ασχολείστε μόνο με τις αποδόσεις.

 

3) Ψυχραιμία

Σε περίπτωση που κάποια απόδοση αλλάξει την τελευταία στιγμή (π.χ το χειρότερο σενάριο είναι να έχετε ποντάρει στο 1 και Χ και να μειωθεί ξαφνικά η απόδοση του διπλού) μην χάσετε την ψυχραιμία σας, ποντάρετε το ποσό στον book που δίνει την αμέσως καλύτερη απόδοση. Έτσι, ακόμα και αν δεν προκύψει σίγουρο στοίχημα, η απώλειες θα είναι πολύ περιορισμένες.

Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρές αν αποφεύγετε τα exchange αλλά μπορείτε να τις μειώσετε ακόμα περισσότερο αν αποφεύγετε να ποντάρετε τελευταία στιγμή ή αν (σε back/lay) ποντάρετε πρώτα στο exchange και εφόσον όλα πάνε καλά ποντάρετε μετά σε κλασικό book.

 

4) Σωστοί υπολογισμοί

Οι υπολογισμοί των exchange έχουν γίνει με προμήθεια 3%. Θα πρέπει όμως, σε περίπτωση που οι προμήθεια είναι μεγαλύτερη, απαραίτητα να κάνετε τους δικούς σας υπολογισμούς. Επίσης απαραίτητα θα πρέπει να ελέγχετε τις πιο πρόσφατες τιμές από τα site των εταιριών. Κανένα site στον κόσμο δε μπορεί να είναι πιο έγκυρο από το site της κάθε εταιρίας.

 

5) Εμπειρία

Θα πρέπει να έχετε καταλάβει ακριβώς πως προκύπτει ένα σίγουρο στοίχημα. Διαβάστε για τα σίγουρα στοιχήματα, για το betting exchange, ενημερωθείτε για τις προμήθειες και για τα όρια στα ποσά πονταρίσματος σε κάθε book. Προσέξτε επίσης αν στις αποδόσεις (καλό παράδειγμα το μπάσκετ) συμπεριλαμβάνεται η παράταση ή όχι. π.χ υπάρχουν εταιρίες που δίνουν αποδόσεις 1-Χ-2 στο μπάσκετ, άλλες που δίνουν 1-2 και άλλες που προσφέρουν και τις δύο επιλογές.

Αφού μελετήσετε, εάν αποφασίσετε να πειραματιστείτε, προτιμήστε μικρά ποσά για να μάθετε τη διαδικασία χωρίς απώλειες. Αν δεν έχετε καταλάβει καλά το θέμα ή έχετε αμφιβολίες, μη δοκιμάσετε. Να θυμάστε ότι η διαδικασία στην αρχή είναι κουραστική και απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. Θα την παρομοίαζα με κινήσεις στο χρηματιστήριο.

Αν δείτε πουθενά αποδόσεις της τάξης του 20% να είστε σίγουροι ότι πρόκειται περί λάθους. Οι αποδόσεις σχεδόν πάντα είναι χαμηλές, συχνά από 0- 5%. Ξέρετε όμως πολλούς τρόπους να βγαίνει σίγουρο κέρδος π.χ 2% μέσα σε λίγα λεπτά;

Aκουλούθησε το Bet-on-arme στα social media!
Τι να παίξω σήμερα Κουπόνι Στοιχήματος