Τα “βαριά χαρτιά” του Τένις στην μάχη εναντίον του Κορωναιού

Bet Blogger Τένις
jokovic_against_koronavirus

Ο αθλητικός κόσμος δεν έχει μείνει αμέτοχος στη μάχη για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Μεγάλοι αστέρες του τένις έχουν συνεισφέρει πολλά χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν τα νοσοκομεία ή τη δημόσια υγεία στην προσπάθεια που κάνουν για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εκτός όμως, από τα «βαριά» ονόματα, υπάρχουν και αθλητές που είναι χαμηλά στο ράκινγκ λιστ και ανησυχούν για την καθημερινότητά τους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς την περασμένη εβδομάδα έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ (1,11 εκατομμύρια δολάρια) για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στην πατρίδα του τη Σερβία, ενώ ο Ράφα Ναδάλ κάλεσε Ισπανούς αθλητές να συνεισφέρουν 11 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε 1,05 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις ευάλωτες οικογένειες στην πατρίδα του στην Ελβετία.

Αντίθετα, η Σοφία Σαπάταβα, που βρίσκεται στην 375η θέση της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών, ζήτησε βοήθεια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις (ITF) για τους επαγγελματίες που δεν είναι στο ανώτερο επίπεδο. 
«Πολλοί δεν θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την καθημερινότητά τους και στη συνέχεια να επανέλθουν στο τένις μετά από τρεις μήνες», ανέφερε η 31χρονη.