Το πρωτάθλημα είναι και πάλι πίσω στο Anfield

Bet Blogger
Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Αγγλίας 2019-20

30 χρόνια μετά η Liverpool είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας για 19η φορά στην ιστορία της!!!

Το τέταρτο και πιο σημαντικό τρόπαιο επί εποχής Jurgen Klopp σε λίγες μέρες θα κοσμεί το πλούσιο σε τρόπαια μουσείο της ομάδας.

Μιας ομάδας που πέρασε τόσα πολλά, έφτασε στον πάτο, όμως νίκησε και νίκησε γιατί όχι μόνο δόμησε ομάδα από την αρχή με τον Γερμανό μαέστρο της αλλά γιατί όλα αυτά τα χρόνια ξηρασίας, γεννούσε συνεχώς οπαδούς.

Και ναι, ήρθε ο «Golden Sky». Βρίσκεται πάνω από το Anfield και το Λίβερπουλ που σήμερα και μετά το δώρο της Chelsea, δε θα κοιμηθεί!

 

Η πίεση στην Λίβερπουλ

Όταν δουλεύεις στην Liverpool από οποιοδήποτε πόστο το βάρος είναι μεγάλο. Η πίεση είναι καθημερινή και τη νιώθεις για τα καλά. Η κληρονομιά που έχουν αφήσει οι προκάτοχοί σου είναι τεράστια και δε σ’ αφήνει ήσυχο. Το ξέρεις και δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Η Liverpool είναι ένα club που οφείλει να πρωταγωνιστεί. Η ιστορία της αυτό διατάζει, τίποτα λιγότερο. Όταν κάποτε ο Bill Shankly έχτιζε τα θεμέλια για να τ’ αφήσει μετέπειτα στα χέρια του Bobb Paisley φανταζόταν το σύλλογο στην κορυφή. Το ίδιο και ο μαθητής του.

Ένας άνθρωπος που δε συμβιβαζόταν με την ήττα και που πήρε τα θεμέλια ενός ωραίου κτηρίου και έχτισε ένα παλάτι. Παίκτες σαν τους Neal, Keegan, Hansen, Clemence, Rush, τον τεράστιο Dalglish κ.α δόξασαν το σύλλογο κι έγραψαν χρυσές σελίδες που θα έμεναν για πάντα.

“Stoiximan : Παίξε νόμιμο στοίχημα στην καλύτερη Ελληνική στοιχηματική”

 

Τα “πέτρινα” χρόνια

Για τις επόμενες γενιές το «πρέπει» στη διατήρηση της κορυφής δεν ήταν απλή υπόθεση. Τα χρόνια περνούσαν και η ομάδα δεν ήταν συνεπής, έχανε έδαφος κι έβλεπε ομάδες που είχε αφήσει πίσω της να την πλησιάζουν και στο τέλος μία εξ’ αυτών να την περνάει.

Κάθε προσπάθεια έπεφτε στο κενό, λίγες ήταν, αλλά καμία αποτελεσματική. Λες και κάποιος είχε ρίξει κατάρα στη Liverpool, λες και υπήρχε μια δύναμη που της στερούσε το πρωτάθλημα. Στα 30 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, η Liverpool κατέκτησε ότι άλλο κινούταν από τίτλο, παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης σε τρόπαια εντός νησιού αλλά δεν μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα.

Το βάρος κάθε παίκτη, κάθε προπονητή και οποιουδήποτε που ήταν στο σύλλογο μεγάλωνε όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Όλοι ήξεραν πως πρέπει να τελειώσει όλο αυτό αλλά δεν ήξεραν τον τρόπο, μέχρι που ο Jurgen Klopp πήρε την ομάδα και την έχτισε λιθαράκι-λιθαράκι. Ακολούθησε τη φιλοσοφία του Shankly, έγινε ένα με τον κόσμο και όντας όλοι μια οικογένεια προχώρησαν.

Η ζωή είναι σκληρή και πολλές φορές άδικη, όμως αν προσπαθήσεις σκληρά και δε σκύψεις το κεφάλι στις αποτυχίες, τότε μια μέρα θα δικαιωθείς και η Liverpool του Jurgen Klopp δικαιώθηκε γιατί το ήθελε, γιατί μόχθησε, πάλεψε και έδωσε τα πάντα γι’ αυτό.

 

Το πρωτάθλημα είναι και πάλι στο Άνφιλντ

Το πρωτάθλημα είναι και πάλι πίσω στο Anfield, 30 χρόνια μετά και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο σε ότι από εδώ και πέρα χτίσει ο Γερμανός. Ότι θα προχωράει χωρίς αυτήν την κατάρα, θα είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ...

Περισσότερα προς το παρόν δε χρειάζονται, χαρείτε το γιατί ξέρω πόσο το περιμέναμε όλοι μας αυτό. Για εμάς δεν είναι απλά το 19ο πρωτάθλημα, είναι πολλά περισσότερα!

Δημήτρης Δημόπουλος