Συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την Γούλβς και στα δύο ματς

Bet Blogger Europa League Αναλύσεις
wolves-olympiako

Δείτε αποδόσεις για τους σημερινούς αγώνες στην Stoiximan

Συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και στα δύο ματς. Άξιζε να περάσει λοιπόν.

Έχει αποκτήσει άλλη αύρα στην Ευρώπη κι αυτό φαίνεται κι ας μπαίνει φρένο πριν τους «8» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Martins έχει χτίσει έναν Ολυμπιακό που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Ομάδα με πλάνο και βάσεις. Προσαρμόστηκε κι έφτιαξε τον δικό του Ολυμπιακό εφόσον στηρίχθηκε.

Όταν εντός των συνόρων δεν κάνεις τίποτα για να ανεβάσεις το προϊόν σου, όχι μόνο σαν Ολυμπιακός, δεν είναι άμοιρος ευθυνών, τότε μη σου φαίνεται παράξενο ότι στην κατάταξη θα έχεις μια θέση όπως η 18η. Αυτή δικαιούσαι, αυτή θα πάρεις.

 

Πέναλτι στον Podence υπάρχει. Δεν το κερδίζει ο Πορτογάλος, τον γκρεμίζει με ατσούμπαλη κίνηση ο Allain έπειτα από δικό του λάθος συν της άμυνας με το άσχημο γύρισμα.

Οι δεύτεροι τερματοφύλακες είναι κι εκείνοι παίκτες και πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται έτσι από τις ομάδες τους. Δε γίνεται να είναι ξεχασμένος ένας οποιοσδήποτε πορτιέρε και ξαφνικά να παίρνει τέτοια ευθύνη όπως ο Allain χθες. Οι πιθανότητες να αντεπεξέλθει είναι ελάχιστες. Θέλει τρομερή διαχείριση στο ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Το offside σύμφωνα με όσα είδα με γραμμές, είναι. Οριακό μεν αλλά πλέον με τη χρήση της τεχνολογίας δεν υπάρχει πολύ ή λίγο offside. Υπάρχει σκέτο offside ή μη. Κάτι σαν το γκολ. Δεν υπάρχει πολύ ή λίγο γκολ.

Στον Τσιμίκα, εξαιρετικός ξανά, δεν υπάρχει πέναλτι. Στη φάση του El-Arabi θα μπορούσε να το καταλογίσει γιατί υπάρχει επαφή ικανή να θεωρηθεί ανατροπή. Προσωπικά όμως δε θα το έδινα. Για μένα δεν είναι κραυγαλέο.

Και κάτι για τη Wolves. Η εικόνα της σ’ αυτά τα δύο ματς και η εικόνα της μετά την πανδημία δε συνάδει καθόλου με τη συνολική της παρουσία φέτος. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία έχει περιορισμένο ρόστερ (13-14 παίκτες) με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τη δεδομένη στιγμή της λείπει αγωνιστικός ρυθμός.

MVP ο Rui Patricio. Όταν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός με τη Wolves μέσα στους παίκτες που περίμενα ότι θα κάνουν τη διαφορά, έχοντας καθοριστικό ρόλο, είχα ψηλά στη λίστα και τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Το έλεγα κιόλας και ειδικά στο δεύτερο ματς αποδείχθηκε περίτρανα.

Δημόπουλος Δ