Με την αξία του ο Τσιμίκας στην Λίβερπουλ

Bet Blogger
Με την αξία του ο Τσιμίκας στην Λίβερπουλ

Δείτε αποδόσεις για τους σημερινούς αγώνες στην Stoiximan

Η Liverpool ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα αριστερού μπακ. Η πρώτη μεταγραφή για φέτος με τον Τσιμίκα να έρχεται μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό, προκειμένου ν’ αποτελέσει back-up του Robertson που χρειάζεται ανάσες.

Οι reds παρακολουθούσαν εδώ και τρία χρόνια τον Τσιμίκα, όχι μόνο φέτος, κι αποφάσισαν να τον κάνουν δικό τους. Ο Jurgen Klopp πατάει σε ορισμένα χαρακτηριστικά του παίκτη, του δίνει χρόνο να δουλέψει (back-up θα είναι) και βλέποντας και την ηλικία του θεωρεί πως είναι σε μια καλή φάση για να τον ανεβάσει ακόμα περισσότερο. Τη θεωρώ έξυπνη κίνηση και για το ποσό που δαπανήθηκε.

Ο Τσιμίκας θα είναι ο πρώτος Έλληνας μετά τον Σωτήρη Κυργιάκο (2009-11) που θα φορέσει τη φανέλα της Liverpool, όμως οι δύο αυτές μεταγραφές δεν έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους. Άλλη Liverpool τότε, άλλη Liverpool τώρα.

Για τον ίδιο τον Τσιμίκα η μεταγραφή του στη Liverpool αποτελεί τεράστια πρόκληση και δικαίωση για όλη τη δουλειά που έχει ρίξει αυτά τα χρόνια. Η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική και πλέον έχει την ευκαιρία να διακριθεί σ’ ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά clubs. Σίγουρα έχει δύσκολο έργο, όμως στο χέρι του είναι να πετύχει.

Ας αφήσουμε στην άκρη το που έπαιζε, το ότι ήταν στο ελληνικό πρωτάθλημα κι όλα τα σχετικά που έχουν να κάνουν με ελληνικές λογικές, αρρωστημένες. Είναι δικό μας παιδί, τον ήθελε ο Klopp και για να τον θέλει ένας εκ των κορυφαίων προπονητών, κάτι σημαίνει.

Καλώς ήρθες στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Κώστα!