Τα "μπετά" του στοιχήματος
13

Τι ήταν άραγε ο Kobe Bryant;

Δημοσιεύθηκε: 30 Αυγ 20 23:01 Κατηγορία: Μπάσκετ Προγνωστικά
Kobe Bryant

Τι ήταν άραγε ο Kobe Bryant; Πάντως όχι ένας απλός παίκτης και γι’ αυτό αποτέλεσε είδωλο πολλών. Ακόμα και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά την απόσυρσή του και λίγους μόλις μήνες από τον θάνατό του, λάμπει κι αυτό δε θ’ αλλάξει ποτέ.

[stoiximan_promo title=”Κάνε εγγραφή στην Νο1 στοιχηματική στην Ελλάδα”]

 

Ένα πραγματικό αστέρι

Ήταν ένα αστέρι στη γη, ήρθε για να μείνει από την πρώτη στιγμή. Μεγάλωσε και μαζί του μεγάλωσαν γενιές που τον ακολούθησαν πιστά. Αντέγραψαν κάθε του κίνηση, κάθε του έκφραση, κάθε του αντίδραση. Έβλεπαν έναν σταρ που δεν έσκαγε μόνο την μπάλα ή που σκόραρε κι έπαιζε άμυνες. Έβλεπαν κυρίως έναν άνθρωπο με νοοτροπία νικητή ακόμα και στον πιο ασήμαντο αγώνα.

Πλέον είναι ένα αστέρι στον ουρανό, λάμπει από εκεί. Ο ίδιος βλέπει την τεράστια κληρονομιά που άφησε στο μπάσκετ, ενώ αν βγούμε και ρωτήσουμε εκεί έξω πόσα παιδιά επηρέασε, τότε θα καταλάβουμε πολλά για τον «Black Mamba».

Διακρίσεις

Ξέρετε, στον αθλητισμό δεν αρκεί να έχεις τίτλους για να είσαι σπουδαίος. Ο Kobe έχει 5 δαχτυλίδια, 2 MVP Finals, 1 βραβείο MVP, 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια κι άλλες τόσες διακρίσεις. Έχει 33,643 πόντους στην καριέρα του εκ των οποίων αρκετοί ήρθαν από «buzzer beater».

Mamba Mentality

Κι όμως ο μύθος του δεν έχει μεγαλώσει μόνο απ’ όλα αυτά τα βραβεία. Το γνωστό πια σ’ όλους μας «Mamba Mentality» ήταν ένα στοιχείο του χαρακτήρα του, το οποίο μπορεί να αποτελέσει οδηγό του καθενός για τη ζωή του. Ο Kobe ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε πάντα με τη λογική ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Δεν επαναπαύτηκε ποτέ και πάντα αναζητούσε το ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα λάθη του

Στην προσπάθεια αυτή έκανε λάθη, απέτυχε, βίωσε όλη τη σκληρή κριτική. Το 1997 στον ημιτελικό της Δυτικής περιφέρειας οι Lakers αντιμετώπιζαν τους Jazz. Η σειρά έφτασε σε 5ο ματς, οι Jazz κέρδιζαν με 3-1 κι ήταν ένα βήμα πριν την πρόκριση.Με το σκορ στο 89-89, ο Kobe πήρε την τελευταία επίθεση, για να κάνει airball. Ήταν το πρώτο, για ν’ ακολουθήσουν άλλα 3 σε διάστημα 5 λεπτών! Οι Lakers ηττήθηκαν κι έχασαν την πρόκριση.

Ήταν το πρώτο σκληρό μάθημα, για τον 19χρονο τότε Bryant. Η προσωπικότητά του όμως ήταν τόσο μεγάλη, ο εγωισμός του ακόμα μεγαλύτερος. Σ’ ένα τηλεφώνημα που του έγινε και κλήθηκε να σχολιάσει εκείνα τα airballs και την κριτική που δεχόταν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε με νοιάζει η κριτική. Ήμουν ο μόνος που πήρε την ευθύνη».

Ήξερε ότι είχε αποτύχει, «έβραζε», αλλά παράλληλα ήταν τόσο δυνατός μέσα του κι ανταγωνιστικός με τον εαυτό του, πρωτίστως, που αργότερα θα επέστρεφε το ίδιο διψασμένος αλλά πολύ πιο βελτιωμένος.

Ο Kobe αυτό ήταν τελικά. Ένας σταρ που πέτυχε μέσα από τις αποτυχίες του. Που ένιωσε την απόλυτη αναγνώριση αφού πρώτα είχε βιώσει την απόλυτη αμφισβήτηση.

Σ’ εκείνα τα σουτ στη Utah δεν τον πίεζε σχεδόν κανείς. Λίγα χρόνια μετά, τέσσερις και πέντε αντίπαλοι έπεφταν πάνω του. Γιατί; Διότι ήξεραν ότι έναν τέτοιο παίκτη δε γινόταν να τον αφήσουν ανενόχλητο!

Δημόπουλος Δημήτρης

Aκουλούθησε το Bet-on-arme στα social media!
Τι να παίξω σήμερα Κουπόνι Στοιχήματος