Για τον Άλισον Μπέκερ η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ

Bet Blogger
Alisson Becker

Το στοιχείο που σ’ ανεβάζει στην κορυφή είναι η σκληρή δουλειά. Η σκληρή κι επίπονη δουλειά, όχι το ταλέντο. Το ταλέντο σε πάει απλά ένα βήμα παραπάνω, όταν συναντάει στο δρόμο του τη σκληρή δουλειά. Από μόνο του δε φτάνει, δεν μπορεί να σ’ οδηγήσει στις πιο ψηλές κορυφές και να σε αφήσει εκεί για καιρό, ώστε να τις απολαύσεις.

 

Η σκληρή δουλειά, για να έχει αποτελέσματα απαιτεί πολλά στοιχεία. Ένα απ’ αυτά είναι οι στόχοι. Η θέληση να γίνεις ο καλύτερος. Στόχος σημαίνει και κίνητρο, το οποίο είναι ένα στοιχείο που σε κρατάει διψασμένο συνεχώς. Ακόμα κι όταν φτάσεις ψηλά θα έχεις μάθει να κοιτάς ακόμη ψηλότερα. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Έπειτα πρέπει να έχεις πείσμα, υπομονή, επιμονή και μια σειρά από στοιχεία που το καθένα είναι σημαντικό και θα σε ωθήσει προς το στόχο σου, την κορυφή δηλαδή.

Ο Alisson Becker αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Έχει σαρώσει τα περισσότερα ατομικά βραβεία, έχει κατακτήσει τρόπαια που άλλοι δε θα πάρουν σε μια ολόκληρη καριέρα, ενώ έχει πραγματοποιήσει σεζόν που ήταν μακράν το νούμερο 1 στον κόσμο χωρίς να μπορεί να τον αγγίξει ο δεύτερος.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έχει τόσα καλά, έχει φτάσει στην κορυφή, λάμπει από εκεί και το απολαμβάνει καθημερινά. Μπορεί στα περισσότερα στοιχεία του να είναι άψογος, όμως στα πέναλτι είχε φανεί ότι έχει μια αδυναμία. Δε βρίσκει γωνίες, δεν αποκρούει και είναι εύκολο να νικηθεί από τον αντίπαλο με άλλα λόγια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στον τελικό του Community Shield με την Arsenal.

Για τον Alisson η εξέλιξη δε σταματάει όμως. Ένας τόσο μεγάλος παίκτης είναι σίγουρο ότι θα κοιτάξει να βελτιώσει και την τελευταία αδυναμία του. Θα πεισμώσει γιατί δεν του αρέσει να χάνει, θέλει μόνο να κερδίζει. Το ματς κόντρα στην Arsenal του χτύπησε καμπανάκια όμως φρόντισε μέσα στο γήπεδο ν’ αποδείξει για μια ακόμα φορά γιατί είναι μέσα στους κορυφαίους.

Η Chelsea στη δεύτερη αγωνιστική της Premier League κερδίζει πέναλτι με το σκορ στο 0-2. Ο Alisson καλείται μετά από μικρό χρονικό διάστημα να υπερασπιστεί την εστία του σε εκτέλεση πέναλτι. Απέναντι του βρίσκεται ο Jorginho των 8/8 εκτελέσεων με τη φανέλα της Chelsea σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ιταλός παίρνει φόρα, ο Alisson τον περιμένει, τον διαβάζει, διαλέγει σωστά τη γωνία και του το αποκρούει. Το πρώτο του επιτυχημένο πέναλτι από τότε που υπερασπίζεται την εστία των reds είναι γεγονός. Ο Βραζιλιάνος όχι μόνο δούλεψε σκληρά και επανήλθε αλλά το έκανε κόντρα σ’ έναν παίκτη με 100% ποσοστό επιτυχίας!

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Alisson κι όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στην ομάδα. Το ξέρει κι ο ίδιος, όμως είμαι σίγουρος ότι μέσα του «έβραζε» που δεν κατάφερε να πιάσει ούτε ένα πέναλτι στη διαδικασία με την Arsenal και πως περίμενε αυτή τη στιγμή σαν τρελός. Γιατί ήθελε ν’ αποδείξει κι ο ίδιος στον εαυτό του ότι παρ’ ότι ο κορυφαίος δε θα σταματήσει ν’ εξελίσσεται με στόχο τις ακόμα ψηλότερες κορυφές!