Ομάδα ερευνητών νίκησαν τους bookmaker και δίνουν τον σύστημα τους δωρεάν.

Bet Blogger

Ομάδα ερευνητών από Ιαπωνία, Αυστραλία και Βραζιλία κατάφερε να νικήσει τους μπουκ σε δείγμα 56,435 στοιχημάτων που προέκυψαν απο 479,440 ποδοσφαιρικά παιχνίδια της δεκαετίας 2005-15. Δημοσίευσαν λεπτομέρειες στις 08/10/2017 και έδωσαν στη δημοσιότητα ακόμα και το λογισμικό που είχαν δημιουργήσει για να κάνει αυτόματες επιλογές κερδοφόρων στοιχημάτων.

Αναρωτιέστε γιατί χαρίζουν στον κόσμο κάτι που θα έπρεπε να έχουν μυστικό; Το κάνουν γιατί μετά από μερικούς μήνες πολλές στοιχηματικές εταιρίες τους έβαλαν όρια που κάνουν το εγχείρημα ουσιαστικά άχρηστο. Ίσως είναι άχρηστο για επιστήμονες που έχουν σοβαρότερες δουλειές, όμως για έναν απλό παίκτη που έχει χρόνο να ανοίγει πολλούς λογαριασμούς ώστε να “κρύβει” τα κέρδη ίσως να μην είναι τόσο άχρηστο.

Η μέθοδος

Βρήκαν πως η προσπάθεια να κερδίσει κάποιους στο στοίχημα προσπαθώντας να ανακαλύψει καλύτερες μεθόδους πρόβλεψης απ’τους μπουκ μέχρι τώρα έχει δείξει μεικτά αποτελέσματα. Επίσης βρήκαν πως ο μέσος όρος των αποδόσεων πριν την έναρξη των αγώνων προβλέπει με αρκετά μεγάλη ακρίβεια τα αποτελέσματα των αγώνων.

Έτσι σκέφτηκαν να προσπαθήσουν να νικήσουν τους μπουκ χρησιμοποιώντας τα δικά τους εργαλεία εναντίον τους. Εφόσον ο μέσος όρων των αποδόσεων των μπουκ προβλέπει σωστά τα αποτελέσματα των αγώνων, το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να βρίσκουν αποδόσεις που ήταν αρκετά μεγαλύτερες απ’τον μέσο όρο. Το αποτέλεσμα ήταν κέρδος 98,865, που είναι 3.5% επί του τζίρου σε 56,435 στοιχήματα με σταθερό ποντάρισμα 50$.

Αυτά όμως δεν ήταν πραγματικά χρήματα αλλά εικονικά αποτελέσματα από ιστορική ανάλυση 479,440 παιχνιδιών του 2005-15 και για αποδόσεις ακριβώς πριν την έναρξη των αγώνων. Αυτό με την έναρξη των αγώνων δεν είναι πρακτικό για τον μέσο παίκτη, οπότε έκαναν έρευνα για αποδόσεις 1-5 ώρες πριν την έναρξη. Εδώ έχουμε μικρότερο δείγμα γιατί δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία.

Σε 34,932 στοιχήματα είχαν κέρδος επί του τζίρου 9.9% (υποθέτω γιατί υπάρχουν μεγαλύτερες αποκλίσεις στις αποδόσεις στο διάστημα 1-5 ώρες πριν την έναρξη παρά ακριβώς πριν την έναρξη, όταν όλοι οι μπουκ πλέον είναι κοντά στον μέσο όρο). 

 Όποιος θέλει να διαβάσει λεπτομέρειες, η εργασία τους είναι  εδώ:

 https://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1710/1710.02824.pdf