Ποιος είσαι ακριβώς ρε Νεϊμάρ;

Bet Blogger
Νεϊμάρ

Αλήθεια, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να στοιχίζει όσο 845 διαμερίσματα στην Βρετανία; Πως γίνεται κάποιος παίκτης, ο οποίος σημειωτέον δεν είναι καν “θρύλος” τύπου Μέσσι ή Ρονάλντο να κοστίζει 222 εκατομμύρια ευρώ; Ακόμα και με ποδοσφαιρικούς όρους αν δοκιμάσουμε να το εξετάσουμε, εκ νέου διαπιστώνουμε τον παραλογισμό της εποχής.

Ένας Λουίς Φίγκο για να πάει απ’ την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ κοστολογήθηκε εν έτει 2000, 61 εκατομμύρια ευρώ, ένας Ζιντάν για να πάει επίσης στην Ρεάλ το 2001 από την Γιουβέντους, οι Μαδριλένοι δαπάνησαν 71 εκατομμύρια ευρώ, ένας Σεφτσένκο 47 εκατομμύρια ευρώ για να πάει απ’ την Μίλαν στην Τσέλσι το 2006.

Δηλαδή, αυτοί οι 3 αθροιστικά είχαν στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξία 40 εκατομμύρια περίπου λιγότερο απ’ τον Νεϊμάρ. Σοβαρά τώρα; Και δεν μιλάμε για 50 έτη πίσω, αλλά 10-15 χρόνια.

Με 222 εκατομμύρια ευρώ μπορούν πραγματικά εκατοντάδες άνθρωποι να γλιτώσουν μια για πάντα απ’ τον εφιάλτη της πείνας, μπορούν να δημιουργηθούν σχολεία, υποστηρικτικά κέντρα, τα πάντα, ό,τι θέλεις.

Να γιατί ο κόσμος βαδίζει σε αυτό τον καταστρεπτικό ρυθμό… Η μεσαία τάξη έχει γίνει φτωχή, η φτωχή έχει εξαθλιωθεί πλήρως και οι πλούσιοι, όχι απλώς έχουν γίνει πλουσιότεροι, όμως στην κυριολεξία κοντεύουν να μην ξέρουν τι έχουν.

Πλούτος υπάρχει αρκετός στην γη για όλους, όμως όταν κάποιοι ολίγοι κατέχουν τόσο μεγάλα χρηματικά μερίδια, προφανώς και μένουν ελάχιστα για τους πολλούς.

Ναι, ο Νεϊμάρ είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Αλλά δεν παύει απλά να είναι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ, τίποτα περισσότερο και κατ’ εμέ επί της ουσίας (δεν με ενδιαφέρει το τι διαφημίσεις προσελκύει ή το σκεπτικό γενικότερα που επέλεξε η Παρί για αυτή την μεταγραφή απ’ την Μπαρτσελόνα), ουδείς άνθρωπος που κλωτσάει ένα τόπι δεν αξίζει και δεν θα αξίζει ποτέ τόσα πολλά.

Κάπου, σε τέτοιες “μαύρες” εποχές, κατά την άποψή μου στα ποσά που δίνονται στο γενικότερο πλαίσιο είτε αθλητικών δραστηριοτήτων, είτε κοινωνικών κλπ, οφείλει να υπάρχει και ένας σεβασμός για τους χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο που ψάχνουν απ’ τα σκουπίδια για να φάνε τούτοι και οι οικογένειές τους.

Απόστολος Μιχαηλίδης