Sure Bets, 100% σίγουρο κέρδος;

Bet Blogger Θεωρία Στοιχήματος
Σίγουρο στοίχημα

Υπάρχει τρόπος για 100% σίγουρο κέρδος;

Οι αποδόσεις μιας εταιρίας στοιχήματος για έναν αγώνα (ας αρκεστουμε στα απλά ενδεχόμενα δηλ. 1-2-Χ) είναι τέτοιες που καθιστούν ΑΔΥΝΑΤΟ γιαν έναν παίκτη το σίγουρο κέρδος. Τι σημαίνει σίγουρο κέρδος; Μα φυσικά το να ποντάρουμε και στα 3 σημεία! Δεν υπάρχει περίπτωση, με οποιαδήποτε χρήση ποσών στα τρία σημεία 1-2-Χ, να κερδίσετε. Ο λόγος είναι γνωστός και ονομάζεται γκανιότα: ο bookmaker δίνει τέτοιο μοίρασμα στις αποδόσεις 1-2-Χ ώστε να είναι καλυμμένος και να βγάζει και κάποιο κέρδος.

Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν όμως πολυ καλά οτι μπορεί να παρατηρηθούν σημαντικές διαφορές στις αποδόσεις ενός αγώνα ανάμεσα στις διάφορες εταιρίες στοιχημάτων. Προσέξτε: Το ότι είναι αδύνατο το σίγουρο κέρδος σε έναν αγώνα από έναν Bookmaker δεν σημαίνει ότι το σίγουρο κέρδος είναι γενικά αδύνατο! Διότι δεν είναι ανάγκη να ποντάρετε και το 1 και το 2 και το Χ στον ίδιο bookmaker. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Εαν αναζητήσουμε τις καλύτερες αποδόσεις των 1-2-Χ στις διάφορες εταιρίες, υπάρχει περίπτωση (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) να έχουμε κέρδος για κάθε έκβαση του αγώνα. Τότε θα πρέπει να ποντάρουμε τα 1-2-Χ σε διαφορετικές εταιρίες.

Εστω λοιπόν ότι για έναν αγώνα ισχύει ο πίνακας (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν προκύπτει πάντα sure bet, εξαρτάται απο τις αποδόσεις):

1

Χ

2

Εταιρία Α

3.75

3.25

1.80

Εταιρία Β

5.50

2.55

1.90

Εταιρία Γ

3.80

2.60

2.00

Εταιρία Δ

4.50

2.70

1.80

Ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς: Εαν έρθει το παιχνίδι 1, τότε ποντάροντας στην εταιρία Β έχουμε απόδοση 5.50. Για να κερδίσουμε 100 ευρώ θα πρέπει να ποντάρουμε 100/5.5 = 18.19 ευρώ. Αντίστοιχα, κέρδος 100 ευρώ στο Χ της εταιρίας Α σημαίνει ποντάρισμα 30.77 ευρώ, ενώ κέρδος 100 ευρώ στο 2 της εταιρίας Γ σημαίνει ποντάρισμα 50 ευρώ. Αρα για να κερδίσουμε σίγουρα 100 ευρώ πρέπει να ποντάρουμε συνολικά 18.19 +30.77+50= 98.96 ευρώ! Το ότι με 98.96 ευρώ κερδίζουμε 100 σημαίνει σίγουρο κέρδος 1.05 στα 100.

Για να δείτε τα πιο πρόσφατα sure bets πατήστε εδώ.

Αφου είδαμε ένα παράδειγμα sure bet ας τονίσουμε τα εξής:

  • Ενα sure bet δίνει μικρή, αλλά σίγουρη απόδοση

  • Δεν προκύπτει sure bet σε κάθε αγώνα, μόνο σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις

  • Ενα sure bet προυποθέτει εγγραφή σε τουλάχιστον 3 bookmakers που δέχονται μονά παιχνίδια

  • Στη μικρή απόδοση θα πρέπει να μην ξεχάσετε να υπολογίσετε και τα έξοδα/προμήθειες/φόρους (αν υπάρχουν)

Οι 5 κανόνες

 

Έχοντας γνωρίσει λοιπόν καλά τα sure bets και τους διαφορετικούς τύπους αυτών θα αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιους χρυσούς κανόνες για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το θέμα. Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στα παρακάτω:

 

1) Ταχύτητα

Τα sure bet απαιτούν καθαρό μυαλό και ταχύτητα. Είναι πιο πολύπλοκα από ένα απλό στοίχημα αλλά το κέρδος είναι σίγουρο. Προφανώς ένα sure bet δύο σημείων όπως στο basketball ή tennis όπου έχουμε τις επιλογές 1 ή 2 ή στο OV/UN είναι πιο εύκολη διαδικασία από ένα τριών σημείων (1,2,Χ).

Η Ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο και καλύτερα να έχετε υπολογιστή με γρήγορη σύνδεση. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε ήδη ανοιγμένα τα παράθυρα, ένα σε κάθε book, με τα πεδία (ποσό κ.λ.π) συμπληρωμένα ώστε τα δύο ή τρία πονταρίσματα να γίνουν άμεσα. Πολλοί προτιμούν να ξεκινήσουν δίνοντας πρώτα το μεγαλύτερο ποντάρισμα και μετά τα μικρότερα.

Πάντως με δύο τρεις γρήγορες κινήσεις πρέπει να ποντάρετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν παίζετε με back/lay όπου οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Εννοείται ότι πάντα θα ενημερώνεστε από το επίσημο site της κάθε εταιρίας για τις πιο πρόσφατες τιμές.

 

2) Διαδικαστικά

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα διαδικαστικά. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι ήδη ανοιγμένος και να έχει το απαιτούμενο ποσό. Ποτέ μα ποτέ μη περιμένετε να κάνετε κατάθεση κατά τη διάρκεια πονταρισμάτων σε sure bet. Άλλωστε κατάθεση ή ανάληψη για κέρδος από sure bet και μόνο είναι ασύμφορη. Τα πονταρίσματα σε sure bet απαιτούν σύντομες κινήσεις και πρέπει να ασχολείστε μόνο με τις αποδόσεις.

Πάντα να συμβουλεύεστε και τους συγκριτικούς πίνακες του oxybet γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος book να δώσει λάθος απόδοση και κοιτάζοντας τους συγκριτικούς πίνακες θα το καταλάβετε αμέσως. Αν π.χ όλες οι εταιρίες δίνουν ένα σημείο από 1.60 έως 2.00, είναι λογικό να καταλάβετε αμέσως ότι μια απόδοση μεγάλη (π.χ 6.00) είναι λανθασμένη.

 

3) Ψυχραιμία

Σε περίπτωση που κάποια απόδοση αλλάξει την τελευταία στιγμή (π.χ το χειρότερο σενάριο είναι να έχετε ποντάρει στο 1 και Χ και να μειωθεί ξαφνικά η απόδοση του διπλού) μην χάσετε την ψυχραιμία σας, ποντάρετε το ποσό στον book που δίνει την αμέσως καλύτερη απόδοση. Έτσι, ακόμα και αν δεν προκύψει sure bet, η απώλειες θα είναι πολύ περιορισμένες.

Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρές αν αποφεύγετε τα exchange αλλά μπορείτε να τις μειώσετε ακόμα περισσότερο αν αποφεύγετε να ποντάρετε τελευταία στιγμή ή αν (σε back/lay) ποντάρετε πρώτα στο exchange και εφόσον όλα πάνε καλά ποντάρετε μετά σε κλασικό book.

 

4) Σωστοί υπολογισμοί

Η λίστα των sure bets του oxybet θα παρουσιάζει με βάση την πιο πρόσφατη ενημέρωση αποδόσεων, το παιχνίδι, το ποσοστό κέρδους, τις αποδόσεις καθώς και την αναλογία και το σύνολο πονταρίσματος για επιστροφή 100EUR. Στον τύπο του sure bet αναφέρεται αν το παιχνίδι είναι 2 ή 3 επιλογών (1-2-X ή 1-2 ή OV/UN), αν γίνεται χρήση lay τιμής (π.χ Lay 2) και εάν το sure bet προκύπτει με χρήση exchange (EX).

Οι υπολογισμοί των exchange έχουν γίνει με προμήθεια 3%. Θα πρέπει όμως, σε περίπτωση που οι προμήθεια είναι μεγαλύτερη, απαραίτητα να κάνετε τους δικούς σας υπολογισμούς. Επίσης απαραίτητα θα πρέπει να ελέγχετε τις πιο πρόσφατες τιμές από τα site των εταιριών. Kανένα site στον κόσμο δε μπορεί να είναι πιο έγκυρο από το site της κάθε εταιρίας.

 

5) Εμπειρία

Θα πρέπει να έχετε καταλάβει ακριβώς πως προκύπτει ένα sure bet. Διαβάστε για τα sure bets, για το betting exchange, ενημερωθείτε για τις προμήθειες και για τα όρια στα ποσά πονταρίσματος σε κάθε book. Προσέξτε επίσης αν στις αποδόσεις (καλό παράδειγμα το μπάσκετ) συμπεριλαμβάνεται η παράταση ή όχι. π.χ υπάρχουν εταιρίες που δίνουν αποδόσεις 1-Χ-2 στο μπάσκετ, άλλες που δίνουν 1-2 και άλλες που προσφέρουν και τις δύο επιλογές.

Αφού μελετήσετε, εάν αποφασίσετε να πειραματιστείτε, προτιμήστε μικρά ποσά για να μάθετε τη διαδικασία χωρίς απώλειες. Αν δεν έχετε καταλάβει καλά το θέμα ή έχετε αμφιβολίες, μη δοκιμάσετε. Να θυμάστε ότι η διαδικασία στην αρχή είναι κουραστική και απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. Θα την παρομοίαζα με κινήσεις στο χρηματιστήριο.

Αν δείτε πουθενά αποδόσεις sure bet της τάξης του 20% να είστε σίγουροι ότι πρόκειται περί λάθους. Οι αποδόσεις σχεδόν πάντα είναι χαμηλές, συχνά από 0- 5%. Ξέρετε όμως πολλούς τρόπους να βγαίνει σίγουρο κέρδος π.χ 2% μέσα σε λίγα λεπτά;