Συνεντεύξεις Ποδοσφαιριστών – Κώστας Παπουτσής (Αιγάλεω)

Bet Blogger
Χρήστος Παπουτσής

Ένας ποδοσφαιριστής με μία πολύ μεγάλη καριέρα, ο οποίος αγωνίζεται ακόμα στην ομάδα που έγινε ευρέως γνωστός και αγαπήθηκε απ’ το σωματείο του όσο λίγοι, ο Κώστας Παπουτσής μας ανοίγει την καρδιά του και μας μιλάει για τα παλιά, αλλά και τα νέα…

 

Ερωτ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας σας για εκείνα τα καλά χρόνια του ποδοσφαίρου που ήσασταν κι εσείς στην αρχή της καριέρας σας αν σας λείπουν, αν τα θυμάστε με νοσταλγία και ποια διαφορά εντοπίζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σε σχέση με τις εποχές που προανέφερα και για ποιο λόγο δεν βλέπουμε την ίδια ποιότητα;

Απάν: Εννοείται ότι μου λείπουνε. Μάλιστα, έχω και μερικά DVD απ’ το Αιγάλεω κι όταν τα βλέπω, τα νοσταλγώ με την καλή έννοια, καθώς τα χρόνια περνάνε κι εννοείται ότι κοιτάμε μπροστά, αλλά είναι πιστεύω τα καλύτερα χρόνια που έχω περάσει σαν ποδοσφαιριστής με το Αιγάλεω. Τώρα όσο αφορά την ποιότητα νομίζω οι ποδοσφαιριστές είναι περισσότερο αθλητές πια και λιγότερο τεχνικά άρτιοι.

Δεν υπάρχουν σήμερα ποδοσφαιριστές σαν τον Τσιάρτα, τον Ντέμη κλπ, κατά συνέπεια θαρρώ πως τότε οι ομάδες ήταν πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με σήμερα.

 

Ερωτ: Νομίζετε πως η έλλειψη τεχνικής σήμερα σε σχέση με τότε είναι και θέμα προπονήσεων; Διότι εσείς καθότι ποδοσφαιριστής ακόμα το βιώνετε και το γνωρίζετε καλά. Δίνουνε οι προπονητές περισσότερο σημασία στην ταχυδυναμική κατάσταση ενός παίχτη, παρά στην ποιότητά του;

Απάν: Δεν έχω άποψη για το πώς δουλεύουνε οι προπονητές και ούτε μπορώ να κρίνω, όμως βλέπω ότι τα σύγχρονα παιδιά τηρούνε εξαιρετικά τις προϋποθέσεις ενός αθλητή, αλλά όχι τόσο του ποδοσφαιριστή.

 

Ερωτ: Θα σας πάω λίγο πίσω και θα σας αναφέρω τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, που μάλιστα ήσασταν εκ των κύριων πρωταγωνιστών της πρόκρισης του Αιγάλεω, αφού αποσοβήσατε σουτ του Γκόραν Βλάοβιτς πάνω στην γραμμή. Πως αισθανθήκατε που καταφέρατε και πήρατε μία τέτοια επική πρόκριση απέναντι σε παίχτες όπως ο Βαζέχα, ο Λυμπερόπουλος, ο Μπασινάς κλπ;

Απάν: Είχαμε πάντα καλή ομάδα στο Αιγάλεω και ειδικά όσο περνούσαν τα χρόνια βελτιωνόμασταν, ενώ ταυτόχρονα γινόμασταν περισσότερο υπολογίσιμοι.

Τώρα για εκείνο το παιχνίδι ήταν ο επαναληπτικός του 0-1 μέσα στην Λεωφόρο με γκολ του Χλωρού και σαφώς στο γήπεδό μας τα δεδομένα τόσο για εμάς, όσο και για τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ διαφορετικά και για την φάση που ανέφερες έχει συμβεί πάρα πολλές φορές να σώσω την μπάλα απ’ την γραμμή γιατί έπαιζα στο πρώτο δοκάρι κι έτσι όταν έβγαινε ο τερματοφύλακας πήγαινα πάντα από πίσω του.

Πάντως, σίγουρα ήταν μία μεγάλη πρόκριση και στον ημιτελικό με λίγο τύχη θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει και τον Άρη.

 

Ερωτ: Ο δυσκολότερος παίχτης που αντιμετωπίσατε;

Απάν: Ήταν δύο. Ο Τζόρτζεβιτς και ο Κόλκα.

 

Ερωτ: Υπήρχε κάποιος συμπαίκτης σας που συνεννοούσασταν ιδιαίτερα εύκολα, μόνο με ματιές;

Απάν: Εμείς είχαμε ένα καλό στην ομάδα. Επειδή δουλεύαμε πολύ με τον κ. Χατζάρα που μας έμαθε την τακτική που παίζαμε είχαμε καταφέρει σε ένα σημείο να μιλάμε όλοι με τα μάτια. Δουλεύαμε όλοι για έναν και ένας για τους έντεκα.

 

Ερωτ: Πιστεύετε ότι ο κ. Χατζάρας ήταν ο πλέον σημαντικός προπονητής που είχατε στην καριέρα σας;

Απάν: Αυτό εννοείται!

 

Ερωτ: Για την θέση του αμυντικού ποια πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής για να καταφέρει να αγωνιστεί;

Απάν: Πρέπει παίρνεις σωστές θέσεις, να κάνεις σωστές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, να έχεις καλή υποδοχή μπάλας και ύστερα να κάνεις σωστές μεταβιβάσεις, διότι από σένα περνάει η μπάλα είτε στον μέσο, είτε στον επιθετικό, οπότε πρέπει να δημιουργείς και παιχνίδι. Τα δικά μου ατού είναι πως έχω πολύ καλές επαφές με την μπάλα, καλές μεγάλες μπαλιές για να βρω το σέντερ φορ και έπαιζα σίγουρα χωρίς να προσπαθώ να κάνω το κάτι παραπάνω.

 

Ερωτ: Επειδή παίζετε ακόμα στο Αιγάλεω, που βρίσκετε τα κουράγια μετά απ’ όλη αυτή την πορεία που έχετε πραγματοποιήσει και τα όσα έχετε καταφέρει να αγωνίζεστε ακόμη έστω και σε αυτή την ηλικία;

Απάν: Όταν δουλεύεις χρόνια επαγγελματικά και συνεχίζεις να σαι επαγγελματίας νομίζω μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αν δεν είσαι επαγγελματίας, τότε δεν είναι εύκολο. Προσωπικά, κάνω καλή ζωή, ενώ στην προπόνηση είμαι πλήρως αφοσιωμένος και νομίζω αυτά με βοηθάνε στο να είμαι καλά.

 

Ερωτ: Έχετε κάποιο στόχο με το Αιγάλεω, τον οποίο θέλετε να υλοποιήσετε;

Απάν: Ο στόχος τώρα προς το παρόν που παίζω είναι να ανέβει η ομάδα στην Β’ Εθνική και εν καιρώ είτε σαν παίκτης, είτε μέσα από ένα άλλο πόστο εντός του σωματείου, είτε απλά σαν φίλαθλος να δω την ομάδα μου να παίζει Α’ Εθνική.

 

Ερωτ: Όταν σταματήσετε απ’ την ενεργό δράση, σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την προπονητική, με κάποιον άλλο κλάδο του ποδοσφαίρου ή να αποσυρθείτε πλήρως;

Απάν: Δεν ξέρω ακόμα, αλλά ποιος δεν θα επιθυμούσε σε μία ομάδα που βρίσκετε τόσα χρόνια, να μην συνεχίσει να προσφέρει μέσω ενός άλλου πόστου; Όμως, κι αυτό να μην γίνει, εγώ είμαι φίλαθλος του Αιγάλεω και θα συνεχίσω να παρακολουθώ την ομάδα.

 

Ερωτ: Στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής που είναι πλήρως καταβαραθρωμένο σε σχέση με παλιά, πιστεύετε πως σε κάποια χρόνια μπορεί να αλλάξει κάτι και να δοθεί η δυνατότητα να ξαναδούμε τις ομάδες πιο ανταγωνιστικές και με πιο αξιόλογες πορείες στην Ευρώπη;

Απάν: Εύχομαι να γίνει αυτό, όπως στο μπάσκετ συνεχίζουν οι Ελληνικές ομάδες και προχωράνε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ίδιο ελπίζω να γίνει και στο ποδόσφαιρο.

 

Ερωτ: Σε όλα αυτά τα χρόνια είδατε ποτέ σε αγώνα του Αιγάλεω να υπάρχει εσκεμμένη εύνοια ή αδικία απ’ την διαιτησία; Το λέω γιατί έχουμε ακούσει πολλά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια!

Απάν: Όχι! Είναι διαφορετικό το τι λέει ο καθένας και διαφορετικό το τι βλέπεις. Εμείς είχαμε πάντα 50-50 και είναι το πιο σημαντικό αυτό, γι’ αυτό καταφέραμε κιόλας και πήγαμε και ψηλά.

 

Ερωτ: Υπάρχει κάποιος παίχτης ως απωθημένο που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε και δεν τα καταφέρατε ως τώρα; Είτε Έλληνας, είτε ξένος!

Απάν: Στην καριέρα μου αντιμετώπισα πάρα πολλούς καλούς παίκτες, οπότε δεν έχω τέτοια. Στα νιάτα μου είχα ως όνειρο τον Ζιντάν επειδή μ’ άρεσε πάρα πολύ ως παίκτης, όμως μου έφτανε που τον απολάμβανα στην τηλεόραση.

 

Ερωτ: Ένα όνειρο που έχετε για από δω και πέρα στην πορεία σας και τι βλέψεις έχει το Αιγάλεω για να βρεθεί σύντομα Α’ Εθνική;

Απάν: Είναι ένα πάρα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο, διαθέτει τα πάντα, εξαιρετικό πρόεδρο, γήπεδο, ποδοσφαιριστές και προπονητές καλούς. Ο στόχος της ομάδας είναι να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί για να ικανοποιήσει τον κόσμο! Το όνειρο το δικό μου είναι να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και μετά το τέλος της πορείας μου ως παίκτης.

 

Μία τελευταία ερώτηση: Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σας;

Απάν: Η καλύτερη ήταν όταν αποκλείσαμε την Γκεντσλερμπιρλιγκί μέσα στην Τουρκία και η χειρότερη όταν έπεσε το Αιγάλεω!

Απόστολος Μιχαηλίδης – Αποστόλης Μπουραντώνης