ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «1200FREE»
  • 400 ΔΩΡΑ* ΑΜΕΣΩΣ
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Προγνωστικά Το ΧΙΝΑΡΙ μας

Το ΧΙΝΑΡΙ μας

-

Ασιατικά Στοιχήματα

Δημοσιεύθηκε: 20 Ιουλίου 24 06:00

Τα ασιατικά χάντικαπ είναι ένας εναλλακτικός τρόπος που αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και στην ελληνική στοιχηματική αγορά. Για να μπορέσει όμως να τον κατανοήσει κάποιος θα πρέπει να μάθει με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι το ασιατικό στοίχημα.

Το ασιατικό handicap είναι ένας πιο ασφαλής μακροχρόνια τρόπος για να παίξει κάποιος στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Το συγκεκριμένο ποντάρισμα σου δίνει τη δυνατότητα να ποντάρεις σε δύο, αντί για τρία πιθανά αποτελέσματα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες κέρδους. Αυτή είναι η πρώτη και κύρια διαφορά του με το ευρωπαϊκό χάντικαπ, μιας και ο συγκεκριμένος τρόπος στοιχηματισμού «αποκλείει» την ισοπαλία.

Bets
6
Open
1
Won
1
Lost
4
Push
0
Stakes
60
+ / -
-24
Yield
-40%
Open Bets
Picks History

Τι είναι το ασιατικό χάντικαπ

Αρχικά μπορεί να δείχνει δυσνόητο αλλά εάν κάποιος εξοικειωθεί τότε μπορεί να βγει μακροχρόνια κερδισμένος από αυτή την αγορά. Όταν αναφερόμαστε στα ασιατικά χάντικαπ, πρακτικά σημαίνει πως η μια ομάδα του ζευγαριού αποκτά ένα «εικονικό» πλεονέκτημα. Για την επιβεβαίωση του τελικού αποτελέσματος, αρκεί να προσθέσουμε το «πλεονέκτημα» που έχει στο τελικό σκορ για να προκύψει το αποτέλεσμα της επιλογής μας. Τα ασιατικά χάντιακαπ δεν αφορούν αποκλειστικά τον τελικό νικητή, αλλά ενδέχεται να αφορούν και το άθροισμα των τερμάτων. 

Μπορεί στην εισαγωγή μας να είδαμε τι ακριβώς είναι το ασιατικό χάντικαπ, όμως μια πιο σαφής απάντηση στο ερώτημα «τι είναι το ασιατικό χάντικαπ» μπορεί να δοθεί εφόσον μελετήσουμε τις κατηγορίες στις οποία συναντάμε το ασιατικό χάντικαπ.

Παρακάτω βρίσκονται οι επιλογές του ασιατικού χάντικαπ αρχικά και στη συνέχεια να μάθεις και τα κριτήρια με τα οποία να επιλέγεις το συγκεκριμένο ποντάρισμα.

▶ Ασιατικό 0.0: Λειτουργεί ακριβώς όπως το draw no bet και είναι η απλούστερη μορφή στο ασιατικό στοίχημα. Εάν κερδίσει η ομάδα που στήριξες τότε έχεις κέρδος, εάν το ματς έρθει ισόπαλο τότε παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

▶ Χάντικαπ +0.25 / -0.25: Σε αυτό το ποντάρισμα η μία από τις ομάδες ξεκινά με πλεονέκτημα στο σκορ. Εάν έρθει το αποτέλεσμα που έχεις ποντάρει τότε έχεις μέγιστο κέρδος, εάν έρθει ισοπαλία τότε κερδίζεις τα μισά από το μέγιστο κέρδος της απόδοσης. Εάν ποντάρεις στην ομάδα με το – τότε έχεις μέγιστο κέρδος εάν νικήσει, εάν έρθει ισοπαλία παίρνεις πίσω το μισό απ’ το ποντάρισμά σου.

▶ Χάντικαπ +0.5 / -0.5: Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καλυφθεί ένα ασιατικό χάντικαπ μισού γκολ. Κέρδος θα έχεις μόνο εάν νικήσει η ομάδα που στήριξες. Εάν έρθει ισοπαλία ή ήττα της ομάδας που επέλεξες τότε χάνεται το στοίχημα. Ουσιαστικά το +0.5 είναι σαν να παίζεις διπλή ευκαιρία σε ισοπαλία ή ήττα.

▶ Χάντικαπ +1.0 / -1.0: Στο -1.0 το στοίχημα θα είναι κερδισμένο μονάχα εάν η ομάδα που πόνταρες κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Εάν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά σου επιστρέφεται το ποντάρισμα. Στο +1.0 κερδίζεις το ποντάρισμα με νίκη ή ισοπαλία της ομάδας σου ενώ παίρνεις πίσω τα λεφτά σου εάν χάσει με ένα γκολ διαφορά.

Με την ίδια διαδικασία λειτουργούν αναλογικά όλα τα ασιαστικά χάντικαπ τα οποία φτάνουν προοδευτικά έως το +2.5 / -2.5. Αξίζει να αναφέρουμε οτι στο +1.5 / -1.5 κερδισμένο είναι το πρώτο σε νίκη, ισοπαλία ή και ήττα με ένα γκολ διαφορά ενώ στο +2.25 / -2.25 εάν έχεις ποντάρει στο δεύτερο και η ομάδα σου νικήσει με δύο γκολ διαφορά τότε παίρνεις το 50% του προηγούμενου κέρδους σου.

Όσον αφορά στα ασιατικά χάντικαπ για τα γκολ, εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν τον περισσότερο κόσμο. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να φανούμε όσο το δυνατόν πιο κατανοητοί. Σίγουρα θα έχεις προσέξεις το Under/Over 2.25 ή Under/Over 2.75. Αυτό είναι ουσιαστικά ένα «σπάσιμο» του πονταρίσματος στα δυο. 

▶ Under 2.25: Το μισό ποντάρισμα πηγαίνει στο Under 2.00 και το άλλο μισό στο Under 2.50. Για να έχεις πλήρες κέρδος, χρειάζεται να σημειωθούν μέχρι ένα γκολ στο ματς. Στα δυο ακριβώς έχεις μισή νίκη. Στα 3+ χάνεις το δελτίο σου.

▶ Over 2.25: Το μισό ποντάρισμα πηγαίνει στο Over 2.00 και το άλλο μισό στο Over 2.50. Για να έχεις πλήρες κέρδος, χρειάζεται να σημειωθούν 3+ γκολ στο ματς. Στα δυο ακριβώς έχεις μισή ήττα και εάν σημειωθούν έως ένα γκολ χάνεις το δελτίο σου.  

▶ Under 2.75: Το μισό ποντάρισμα πηγαίνει στο Under 2.5 και το άλλο μισό στο Under 3.00. Για να έχεις πλήρες κέρδος, χρειάζεται να σημειωθούν έως δυο τέρματα στο ματς. Στα τρία ακριβώς έχεις μισή ήττα και στα 4+ χάνεις το δελτίο σου. 

▶ Over 2.75: Το μισό ποντάρισμα πηγαίνει στο Over 2.5 και το άλλο μισό στο Over 3.00. Για να έχεις πλήρες κέρδος, χρειάζεται να σημειωθούν 4+ γκολ στο ματς. Στα τρία ακριβώς έχεις μισή νίκη, ενώ εάν σημειωθούν έως δυο χάνεις το δελτίο σου. 

Κατά ανάλογο τρόπο λειτουργούν και οι άλλες εκδοχές (U/O 1.25, 1.75, 3.25, 3.75 κοκ).

Ασιατικά χάντικαπ: Κριτήρια επιλογής

Δυο είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής για τα ασιατικά χάντικαπ. Τόσο η απόδοση, όσο και η διαφορά ποιότητας μεταξύ των ομάδων, μας στρέφουν υπέρ του ενός ή του άλλου χάντικαπ. Πιο αναλυτικά:

Απόδοση: Όπως είναι αναμενόμενο η απόδοση αποτελεί το Α και το Ω στις στοιχηματικές επιλογές. Είναι λογικό η απόδοση να είναι το σημαντικότερο κριτήριο με βάση το οποίο επιλέγουμε το ασιατικό χάντικαπ. Για να μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με ένα bet αυτό σημαίνει πως η απόδοση στην οποία βρίσκεται είναι συμφέρουσα για εμάς και θα αποφέρει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Στα ασιατικά χάντικαπ πολλές φορές οι αποδόσεις μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τη διαφορά ποιότητας ή με κάποια απουσία τελευταίας στιγμής.

Διαφορά ποιότητας: Πολλές φορές οι ομάδες που κοντράρονται διαθέτουν τεράστια διαφορά ποιότητας και εκεί μπορεί το ασιατικό χάντικαπ να αποδειχθεί μία πολύ επικερδής επιλογή. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ας πάρουμε ένα παράδειγμα άμεσο, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι αποδόσεις στο ασιατικό handicap που θα συναντήσουμε όταν θα κοντραριστεί για παράδειγμα η Ισπανία με το Κόσοβο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ελκυστικές για τους παίκτες και η στοιχηματική ομάδα επιλέγει τις καλύτερες για εσένα. 

Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.1 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.8 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.6 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γνώμη σου
Σας άρεσε το περιεχόμενο;
7.3/10 (7 Ψήφοι)
Εγγραφή στο newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.