Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Εξαιρετικά πήγε η χθεσινή μέρα, με την Μπούργος να διαλύει τη νεοφώτιστη Λεονέσα και να έχουμε σχεδόν 15 μονάδες κέρδος στην κάβα μας. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από το σημερινό πρόγραμμα.
Ξεκινάμε από την αγαπημένη Τσεχία, όπου η Σλοβάτσκο υποδέχεται την Τέπλιτσε.
Η γηπεδούχος προέρχεται από 1-1 στην έδρα της Πλζεν, το πήρε στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Μετά από 4 αγώνες ακόμη αγνοεί την πρώτη της νίκη. Βέβαια για να τα καταφέρει θα πρέπει να «ξεμπουκώσει» επιθετικά, έχοντας πετύχει μόλις δύο τέρματα. Εντός έδρας μετράει ισάριθμες ήττες με 0-1, τουλάχιστον κρατάει χαμηλά τα σκορ η άμυνά της. Από την άλλη, η Τέπλιτσε προέρχεται από ήττα εντός προγράμματος από τη Σλάβια Πράγας εκτός έδρας. Μία νίκη σε 3 ματς έχει η φιλοξενούμενη, αλλά τουλάχιστον έχει σκοράρει 4 φορές. Βέβαια δέχθηκε και παραπάνω τέρματα (6). Το ρόστερ της είναι αρκετά καλό, έχει τον ίδιο προπονητή με πέρυσι και δείχνει να παίζει καλύτερα από τη Σλοβάτσκο.
Η Σλοβάτσκο σκοράρει με αίτηση ενώ η Τέπλιτσε δημιουργεί φάσεις με μεγαλύτερη ευκολία. Περίμενα πιο ισορροπημένο το σετ, αδικείται η Τέπλιτσε από τις αποδόσεις. Έτσι και εγώ θα αγοράσω το διπλό με ασιατικό χάντικαπ.
Συνεχίζουμε στη Β Ισπανίας και στο «Σαρδινέρο» για το Σανταντέρ-Καστεγιόν.
Πρεμιέρα έχουμε, με τη Σανταντέρ παρά τις 8 αποχωρήσεις (4 βασικοί) από το περσινό ρόστερ, κράτησε μεγάλο μέρος του κορμού της και πήρε τρεις δανεικούς μέχρι τώρα. Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο έμπειρος και με παραστάσεις από την πρώτη κατηγορία, Ασιέρ Βιγιαλίμπρε. Ο Βάσκος ήρθε δανεικός από την Αλαβές με σκοπό να αναγεννήσει την καριέρα του. Στα συν για τη Ράθινγκ είναι πως κράτησε και τον προπονητή Χοσέ Αλμπέρτο που τον Δεκέμβριο κλείνει τρία χρόνια στον πάγκο της. Στα φιλικά ήταν εξαιρετική και αήττητη (5-1-0). Στο «Σαρδινέρο» η Σανταντέρ είναι αήττητη (5-2-0) στα 7 τελευταία της ενώ μέσα στο 2025 μετράει μόλις μία ήττα εντός. Θέλει να ξαναμπεί στα πλέι οφ.
Καλοκαιρινή Προσφορά* από τη Stoiximan με 410* Δώρα* χωρίς κατάθεση*!
Η Καστεγιόν δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα πέρυσι και κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και φέτος. Από τον Γενάρη συνεχίζει στον πάγκο της ο Ολλανδός Πλατ, ο οποίος αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ρόστερ της άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, 13 ήρθαν, 12 έφυγαν. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει. Βέβαια στα φιλικά της τα πήγε καλά (5-1-1).Σίγουρα θα της λείψει ο Κρετάζ (Τ) και ο Ραούλ Σάντσεθ (ΜΕ, 12 γκολ).
Οι δύο ομάδες έχουν κρατήσει τους προπονητές τους, όμως η Σανταντέρ έχει περισσότερη συνοχή και στο «Σαρδινέρο» πάντα τα παιχνίδια είναι αλλιώς. Έχει αξία ο άσος στο 2,27 και μπαίνει στις επιλογές μας.
Η δεύτερη επιλογή από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι για σκόρερ. Ο Αντρές Μαρτίν ήταν ο κορυφαίος της περσινής Σανταντέρ με 17 γκολ και 18 ασίστ στο πρωτάθλημα. Πάντα παίρνει προσπάθειες είτε για γκολ είτε για να μοιράσει πάσα. Με την Καστεγιόν είναι αήττητος (3-1-0) έχοντας παίξει και με τη Βαγιεκάνο όταν έπαιζε εκεί, έχοντας σκοράρει 3 φορές εναντίον της. Πέρυσι στα δύο ματς με την Καστεγιόν σκόραρε στο ένα (στο εκτός) και έδωσε ασίστ στο άλλο (στο εντός). Τώρα περιμένω να κάνει το αντίθετο και η επιλογή του πληρώνει 2,80.