Έναρξη της 22ης αγωνιστικής στην Α’ Τουρκίας και η Εγιούπσπορ υποδέχεται τη Σίβασπορ. Αναμέτρηση με ενδιαφέρον, παρότι τις δύο ομάδες απέχουν 13 ολόκληρους βαθμούς.
Η γηπεδούχος διαγράφει εξαιρετική πορεία έως τώρα, έχοντας απολογισμό 10-6-4 και μένοντας εδώ και πολύ καιρό διαρκώς στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Που να μην ήταν και νεοφώτιστη. Η συμπεριφορά της στον αγωνιστικό χώρο, φανερώνει μία ομάδα που ξέρει την κατηγορία. Λες και ήταν πολλά χρόνια στα… μεγάλα σαλόνια. Καλό ποδόσφαιρο, με εμπειρία στο ρόστερ και έναν Τιάμ (σέντερ φορ, 11 γκολ) να επιστρέφει μετά από απουσία μίας αγωνιστικής. Σίγουρα είναι δραστήρια στο επιθετικό σκέλος, ακόμη και τώρα που έφυγε ο πολύτιμος εξτρέμ Κουτουτσού. Θέλω να τη δω όμως για πρώτη φορά χωρίς τον εντυπωσιακό πορτιέρε Μπερκέ Οζέρ (τιμωρημένος).
Από την άλλη, η Σίβασπορ περισσότερο αδικεί τον εαυτό της. Έχει καλό σύνολο, αλλά όχι σταθερότητα στα αποτελέσματα. Με απολογισμό 6-5-9 έως τώρα και μία άμυνα που δέχεται γκολ εύκολα ή δύσκολα (34 έως τώρα). Μπροστά είναι μία χαρά, αφού Μάναϊ, Κοϊτά και Γκάρι Ροντρίγκες (σήμερα θα λείψει) συνδυάζονται πολύ καλά. Στο προηγούμενο ματς ξεμπούκωσαν οι «γιγκιντολάρ», πετυχαίνοντας 5 γκολ εις βάρος της Καϊσέρισπορ. Εκτός έδρας βέβαια παρουσιάζονται κάπως νωθροί, προερχόμενοι από 4 διαδοχικές ήττες, διάστημα στο οποίο πέτυχαν μόλις ένα γκολ.
Σήμερα θεωρώ πως και οι δύο ομάδες μπορούν να βρουν δίχτυα, αν γίνει αυτό, τότε θα επιζητούμε και ένα 3ο, για να μας χαρίσει ένα ωραιότατο combo του 2.15.