Δώρα* κάθε μέρα στο Pamestoixima.gr!
  • ΕΩΣ 660 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Προγνωστικά Το ΧΙΝΑΡΙ μας

Το ΧΙΝΑΡΙ μας

-

Τι είναι το Cash out και πότε πρέπει να το χρησιμοποιήσω;

logo
clock Δημοσιεύθηκε: 9 Φεβρουαρίου 24 10:37 Κατηγορία: Θεωρία Στοιχήματος

Με την εξέλιξη του διαδικτυακού στοιχήματος μέσα στα χρόνια, ειδικά από την εποχή που στη ζωή μας μπήκαν δεκάδες στοιχηματικές πλατφόρμες, ήρθε και το cash out. Ένα αμφιλεγόμενο «δώρο» των στοιχηματικών αυτών, για να βοηθήσει τους παίκτες στο στοίχημα, όπως τουλάχιστον διαφημίζουν σε κάθε τους ευκαιρία. Είναι όμως όντως το cash out ένα “εργαλείο” που βοηθάει τους παίκτες να κερδίσουν; Ή μήπως είναι ακόμα ένα “όπλο” στην υπηρεσία των στοιχηματικών, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη “χασούρα” από τα κέρδη των παικτών;

Στον παρακάτω οδηγό θα γίνετε σοφότεροι, διαβάζοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος γύρω από το cash out και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, κάνοντάς το να λειτουργεί όσο τον δυνατόν υπέρ μας γίνεται.

Τι είναι το cash out στο στοίχημα;

Το cash out είναι ένα στοιχηματικό εργαλείο που προσφέρεται από τις κορυφαίες στοιχηματικές, έτσι ώστε να κλείσουμε το ποντάρισμά μας στο στοίχημα με κέρδος ή απώλεια τη στιγμή που το γεγονός αυτό είναι σε εξέλιξη.

Stoiximan Loyalty Lounge! Το ολοκαίνουριο πρόγραμμα επιβράβευσης* της Stoiximan EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως, η προσφορά αυτή αφορά πονταρίσματα που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή στο Live Betting και ουσιαστικά δελεάζει τους παίκτες να πάρουν τα χρήματα ώστε να έχουν ένα σίγουρο κέρδος. Το προσφερόμενο ποσό από τους μπουκ είναι ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και μπορεί να αλλάξει με βάση την απόδοση που δίνει η επιλογή εκείνη τη στιγμή.

Θα πρέπει να σκεφτείτε το cash out κάτι σαν κάλυψη ενός παιγμένου στοιχήματος που έχετε. Σα να έχει ποντάρει σε μια τριπλή τον άσο και με το σκορ στο 1-0 στο 60΄, ποντάρετε ανάλογα την κάλυψη με το Χ2.

➥ Μαθηματικός τύπος cash out

Αν θα μπορούσαμε να πουμε ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος του cash out, θα ήταν:

Cash out = Μέγιστο Κέρδος / Live Απόδοση σημείου


Μελέτη Περίπτωσης
    Για παράδειγμα, έχουμε ποντάρει pre game, τη νίκη της ομάδας Α (άσο, γιατί είναι γηπεδούχος), με €10 σε απόδοση 3.00.    
    Στο 60΄ η ομάδα Α κερδίζει με 1-0 κι η στοιχηματική δίνει εκείνη τη στιγμή τον άσο στο 1.50.    
    Το ποσό του cash out θα έπρεπε να είναι €30/1.50 = €20. Παρόλα αυτά, η στοιχηματική δε θα μας δώσει €20, διότι υπάρχει και η γκανιότα της. Οπότε, το ποσό του cash out εκείνη τη στιγμή θα είναι κάπου στα €18 ή €19.    


H στοιχηματική για να σου δώσει το συγκεκριμένο ποσό, υπολογίζει:

  1. Την αρχική απόδοση
  2. Την live απόδοση
  3. Το χρονικό σημείο που βρίσκεται ο αγώνας
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποιοι τύποι cash out υπάρχουν

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το cash out στις στοιχηματικές, ήταν απλά της λογικής, του να σου αγοράσει η ιστοσελίδα όλο το ποσό του στοιχήματος, σε μια τιμή. Πλέον όμως το cash out έχει τέσσερις διαφορετικές μορφές.

Ολικό Cash Out

Το Cash out που αναφέρεται και στο παράδειγμα παραπάνω. Έχεις ποντάρει σε ένα σημείο, το σημείο σου είναι κερδισμένο κατά την live εξέλιξη της αναμέτρησης κι η στοιχηματική για να καλύψει τη χασούρα της, σου το αγοράζει στην διάρκεια του ματς. Το ολικό cash out υπάρχει σε όλες τις πλατφόρμες.

Αυτόματο Cash Out (Automatic cash out)

Ρύθμιση που σου επιτρέπει να κάνει αυτόματα cash out η στοιχηματική, όταν το ποσό του cash out πάει σε ένα όριο που θα βάλεις εσύ.

Για παράδειγμα, ποντάρεις €100 σε ένα over2.5 απόδοσης 2.50 και ρυθμίζεις να γίνει cash out, αν η πλατφόρμα φτάσει να το αγοράζει για €220 (το max κέρδος είναι €250). Αν το σκορ στο τρίτο λεπτό με κάποιο τρόπο γίνει 2-0, η στοιχηματική σίγουρα θα προσφέρει €220 ίσως και παραπάνω, προκειμένου να “σώσει” τη χασούρα της. Γιατί ένα ματς με 2-0 στο τρίτο λεπτό, είναι εύκολο να λήξει over2.50. Οπότε το ποσό του cash out θα φτάσει στα €220 κι αυτομάτως το στοίχημα θα “πωληθεί” στην στοιχηματική, ακόμα κι αν εσείς δεν παρακολουθείτε τον αγώνα ή το ποντάρισμά σας.

Μερικό Cash Out (Partial cash out)

“Εργαλείο” που σου επιτρέπει να cashάρεις ένα μέρος του ποσού που σου δίνει η στοιχηματική και να αφήσεις το υπόλοιπο ανοιχτό στο ποντάρισμα

Για παράδειγμα, έχεις παίξει €100 στο over2.5 σε απόδοση 2.50. Στο 15΄ το σκορ είναι 2-0 κι η στοιχηματική σου δίνει για cash out €200. Οπότε, επιλέγεις να κασάρεις τα €100, που είναι στην ουσία το 50% του αρχικού σου bet. Και αφήνεις ως ποντάρισμα τα υπόλοιπα €50. Έτσι, έχεις πάρει πίσω το ποντάρισμά σου και είναι σα να πόνταρες €50 πλέον στο όβερ2.5 σε απόδοση 2.50. Partial cash out γίνεται από το 1% ως και 99% του αρχικού σου bet.

Αρνητικό cash out

Με αυτή την επιλογή, διαφυλάσσεται η μεγάλη ή ολική χασούρα ενός bet, αν αυτό δεν έχει πάει όπως το προβλέψατε. Επί της ουσίας εδώ η στοιχηματική μας αγοράζει το στοίχημα, σε χαμηλότερη τιμή από το αρχικό μας ποντάρισμα. Μας δίνει τη δυνατότητα να περιορίσουμε τη χασούρα. Επιλογή αρνητικού cash out έχουμε αυτόματα στις στοιχηματικές.

Για παράδειγμα, ποντάρουμε €100 στο over2.5 απόδοσης 2.50 και πριν αρχίσει το ματς επιλέγουμε αρνητικό cash out, στα €50. Αν το ματς ξεκινήσει κι όσο περνάει η ώρα το σκορ παραμένει 0-0, η στοιχηματική θα αρχίσει να μας δίνει ποσά για να μας αγοράσει το στοίχημα που οδεύει προς τον… κουβά. Αν έχουμε ρυθμίσει την απώλεια στο 50%, όταν η στοιχηματική μας δίνει €50, αυτομάτως το στοίχημα θα πωληθεί.

Delulu προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στρατηγική για cash out

Η στρατηγική για το cash out και συγκεκριμένα η “καλή” στρατηγική είναι κάτι αμφιλεγόμενο. Στο τέλος-τέλος, καλή κίνηση θεωρείται εκείνη που θα μας δώσει περισσότερα λεφτά στην τσέπη. Αν αποφασίσω να cashάρω ένα bet που τελικά κέρδισε, μάλλον δεν ήταν καλή στρατηγική. Κι αν αποφασίσω εν τέλει να αφήσω ένα στοίχημα να “τρέξει” ως το τέλος, και τελικά χαθεί, τότε ήταν λάθος η επιλογή να μην το “πουλήσω” στην στοιχηματική. Οπότε…

➤ Cash out στα μονά

Τα μονά αποδεκτά είναι στοιχήματα που εκ των πραγμάτων τα χρήματα που ποντάρονται είναι περισσότερα σε σχέση με τα παρολί. Οπότε η λογική του cash εδώ έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει στο κατάλληλο χρόνο και με το σωστό τρόπο. Ποντάροντας μεγάλα ποσά σε μονάδα αποδεκτά, σίγουρα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το αρνητικό cash out, που θα περιορίσει την απώλεια, ή το μερικό cash out, όπου θα πάρετε πίσω το ποντάρισμά σας, συν ένα μικρό κέρδος και θα αφήσετε το υπόλοιπ να “τρέχει”.

➤ Cash out στα παρολί

Η λογική του cash out στα παρολί είναι λίγο διαφορετική. Βασικός παράγοντας είναι όταν έχετε παίξει αγώνες με χρονική διαφορά μεταξύ τους. Αν έχετε παίξει μια τετράδα, έχουν επιβεβαιωθεί τα τρία ματς και το τέταρτο ξεκινάει πιο αργά, πρέπει να δείτε τι επιλογές έχετε κι αν το ποσό του cash out είναι ίσο, τουλάχιστον με το αν πιάνατε την τριάδα που έχει περάσει, μόνη της. Συνήθως οι στοιχηματικές δε δίνουν το ίδιο αντίτιμο, οπότε ο παίκτης μπαίνει στη διαδικασία να περιμένει να “δει πως θα πάει το τελευταίο ματς” και να αποφασίσει live.

Να cashάρω….

Άμεση παρέμβαση στην εξέλιξη του στοιχήματος

Κατοχύρωση κερδών, δίχως το άγχος του να στραβώσει το bet στο τέλος (συμβαίνει αρκετά συχνά)

“Ασφάλεια” αρχικού πονταρίσματος συν ένα μικρό κέρδος, στην περίπτωση του partial cash out.

Εξασφάλιση ολικής απώλειας με την χρήση του αρνητικού cash out.

   

Η να μην cashάρω….

“Χασούρα” αν τα στοιχήματα που cashάρατε, επιβεβαιώθηκαν.

Αίσθηση ότι “χάνετε λεφτά”, όταν “πουλάτε” κερδισμένο bet, ή και στο αρνητικό cash out, αν πιστεύετε ότι το ματς/στοίχημα μπορεί να γυρίσει

Κερδίζει και πάλι η στοιχηματική λόγω της γκανιότας.

   

FAQ – Συχνές ερωτήσεις πελατών

-Πότε μπορώ να κάνω cash out;

Σίγουρα γίνεται cash ως και πριν την έναρξη του αγώνα που έχετε ποντάρει. Από κει και πέρα, γίνεται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (για παράδειγμα, αν υπάρχει επανέλεγχος γκολ με VAR, η στοιχηματικές “κλειδώνουν” τη δυνατότητα cash out για κάποια λεπτά, ως να αποσαφηνιστεί η εγκυρότητα η μη του γκολ).

-Γιατί οι στοιχηματικές προσφέρουν cash out;

Μπορεί να δίνεται η αίσθηση στον παίκτη, ότι σε ένα επιτυχημένο cash out, “κέρδισε” τον book, όμως ακόμα κι εκεί, η στοιχηματική έχει κερδίσει λόγω της γκανιότας. Δεν συζητάμε φυσικά για τις περιπτώσεις όπου cashάραμε ένα στοίχημα κι αυτό επιβεβαιώθηκε μετά. Εν ολίγοις, είτε έτσι, είτε αλλιώς οι στοιχηματικές είναι αυτές που σίγουρα κάτι θα “βγάλουν”.

-Δεν μπορώ να κάνω cash out το στοίχημά μου. Γιατί;

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, μπορεί να συμβαίνει κάτι στην εξέλιξη της αναμέτρησης, που μπορει να “κλειδώσει” τις αποδόσεις. Ακόμα ένας λόγος είναι γιατί, είναι τέτοια η εξέλιξη του bet σου, που το cash out είναι μηδενικό (κοινώς οδεύεις ολοταχώς προς τον… κουβά) κι η στοιχηματική έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα.

-Πως κάνω cash out;

Υπάρχει κουμπί σε όλες τις στοιχηματικές, κι απλά κλικάροντας, κάνουμε cash out.

cash out stoixima

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Κορυφαίες Στοιχηματικές Εταιρίες με Cash Out

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.1 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.8 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.6 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7 /10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Διάβασε Επίσης
Εγγραφή στο newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.