Καλημέρα σε όλους. Πήραμε το απαραίτητο ρεπό χθες, έτσι κι αλλιώς δεν είχε κάτι ιδιαίτερο για να τα πούμε. Την Κυριακή τα πήγαμε έτσι κι έτσι, καθώς η Όλομουτς κέρδισε αλλά δεν το έκανε η Σλάβια οπότε μείναμε στα ίδια. Το ΠΣΚ όμως είχε θετικό πρόσημο και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο ευρωπαϊκό τριήμερο που ακολουθεί. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει.
Ξεκινάμε από τη «Ντούσαν Αρένα» του Πλζεν που είναι γνωστό για τις μπύρες του. Η τοπική ομάδα, Βικτόρια, υποδέχεται τη Σερβέτ.
Η Πλζεν απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μπαίνοντας με μια εντυπωσιακή πεντάρα στην πρεμιέρα του τσέχικου πρωταθλήματος. Ήταν τρομερά αποτελεσματική και είχε σε τρομερή μέρα παίκτες-κλειδιά. Βρίσκεται μετά από τρία χρόνια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζει να επιστρέψει και στη League Phase. Αλλιώς, δεν θα τη χαλάσει και το Γιουρόπα. Πάντως στη «Ντούσαν Αρένα» είναι δυνατή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της.
Από την άλλη, η Σερβέτ είναι αποδυναμωμένη από την αποχώρηση τριών βασικών αλλά στα φιλικά τα πήγε εξαιρετικά. Επίσημο παιχνίδι ακόμη δεν έχει δώσει καθώς το σαββατοκύριακο αγωνίζεται κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις εκτός έδρας για την πρεμιέρα του ελβετικού πρωταθλήματος. Σαφώς πιο έμπειρη στην Ευρώπη η Βικτόρια, λογικό είναι να βρίσκεται χαμηλά ο άσος. Μαζί με Over 1,5 όμως πληρώνει εξαιρετικά (2,10) και μπαίνει στις επιλογές μου.
Αποκλειστική προσφορά* για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση
Το άλλο παιχνίδι είναι το Ρίγας Σκόλα-Μάλμε. Η λετονική ομάδα πέρασε από τον 1ο προκριματικό γύρο κερδίζοντας δύο φορές τη Λεβάντια και στο τελευταίο της παιχνίδι κέρδισε με 4-0 την ουραγό Μέτα εκτός έδρας. Βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας μετά από 23 αγωνιστικές. Γενικά βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αφού μετράει 8 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Η Μάλμε δεν συνάντησε κι αυτή κανένα απολύτως πρόβλημα να περάσει από τον 1ο προκριματικό αφού κέρδισε με 3-1 εντός και εκτός την Ιμπέρια από τη Γεωργία. Στο πρωτάθλημα νίκησε με 2-0 την Έστερ και συνέχισε στην τετράδα, προσπαθώντας να πλησιάσει τη Μιέλμπι που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Μάλμε μετράει 4 σερί νίκες και είναι εδώ και 7 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.
Το πρόβλημα για τη Ρίγας είναι πως είναι μια ομάδα 9 ετών και δεν έχει τις εμπειρίες της Μάλμε στην Ευρώπη. Αυτό μαζί με τη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους, γέρνει την πλάστιγγα προς το μέρος των Σουηδών που μας πλήρωσαν και στον προηγούμενο γύρο και θα τους στηρίξουμε.