Καλησπέρα, καλησπέρα!
Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία της σεζόν. Στην Ελλάδα –σχεδόν- όλα έχουν τελειώσει. Μένει να δούμε ποιες ομάδες θα ανέβουν από τον Νότιο Όμιλο των μπαράζ της Γ’ στη Super League 2. Τα ελληνικά δικαστήρια σε πρώτο χρόνο, και ίσως τα ευρωπαϊκά θα κρίνουν τι θα γίνει στο ματς του Πύργου με τη Ζάκυνθο. Τελεία. Δεν το αναλύω άλλο.
Στην Ευρώπη από αυτή την εβδομάδα εκκινούν οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αρχής γενομένης με τον αυριανό στο Europa.
Το προσεχές Σάββατο πέφτει η αυλαία και στην πολωνική Ekstraklasa, η οποία μας συνόδευσε όλη τη σεζόν. Μολονότι κατά κοινή ομολογία το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό, με τις διαφορές μικρές μεταξύ των ομάδων, τα κυριότερα πράγματα έχουν κριθεί.
Πρωταθλήτρια η Λεχ Πόζναν, υποβιβάστηκαν οι Άρκα και Μπρουκ Μπετ Τερμαλίτσα. Ψάχνουμε τον τρίτο που θα πέσει, ο οποίος θα είναι κάποιος μεταξύ των Πιαστ Γκλίβιτσε, Κρακόβια, Βίτζεβ Λοτζ και Λέχια Γκντανσκ.
Από την εξίσωση μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα η Κρακόβια, η οποία θέλει έναν βαθμό στο εντός έδρας αδιάφορο ματς με την Κορόνα. Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες. Θέλουν την πέμπτη που θα τους χαρίσει την παραμονή, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στα άλλα ματς. Το «Χ» ήδη έχει ξεκινήσει να παίρνει την κάτω βόλτα στις περισσότερες εταιρείες. Στο Pamestoixima παραμένει πάνω από το 3.00. Απόδοση που εικάζω θα πιεστεί κι εκεί.
Αυτό θα είναι το early pick μου για σήμερα!
Τύχη να έχουμε!